Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
БРУНО СЕБАСТИЈАН-ПЕЈАЧ СО ПРОВЕРЕНИ КВАЛИТЕТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.10.1974

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
НЕИЗЕДНАЧЕНОСТ ВО ИЗВЕДБАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.10.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВЕ ДОБРИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ

Периодика: Вечер Датум: 19.10.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
РЕПРОДУКТИВЦИ СО ГОЛЕМИ ПЕРСПЕКТИВИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.10.1974

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ВПЕЧАТЛИВО ПРЕТСТАВУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.10.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ТАЛЕНТИРАНИ РЕПРОДУКТИВЦИ

Периодика: Вечер Датум: 12.10.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ПОВТОРНО ВИДУВАЊЕ НА „ЛЕГЕНДАТА ЗА ЉУБОВТА“

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.1974

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
ЕКСПЛОЗИЈА СО ЛЕС ХЕМФРИС

Периодика: Вечер Датум: 26.09.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ПОЧЕТОК ШТО НАВЕСТУВА УБАВИ ДЕНОВИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.09.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НА НИВО НА ДОМАШНО ХОБИ

Периодика: Вечер Датум: 17.09.1974

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
ВИСОК УМЕТНИЧКИ ДОСТРЕЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.08.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНО МАТИНЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.08.1974

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
НЕКОНВЕНЦИОНАЛНО И СОДРЖАЈНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.08.1974

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
ПРОДЛАБОЧЕНО И УБЕДЛИВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.08.1974