Наслов:

БРУНО СЕБАСТИЈАН-ПЕЈАЧ СО ПРОВЕРЕНИ КВАЛИТЕТИ


Издадено на: 20.10.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 9967 | Страна: 12

Програма:
Опера „Риголето“ од Џузепе Верди Опера „Боеми“ од Џакомо Пучини
Учесници:
Бруно Себастијан - тенор, Италија; останати солисти: Васка Биџова-Гајдова, Димитар Мариновски, Коста Шуваковиќ, Анастазија Низамова-Мухиќ, Славка Михајлова, Драган Шојлев, Гога Трајанов, Евдокија Доброхотова, Спирос Куфејанакис, Јоана Петровска-Јакимовска, Слободан Сарделиќ, Кире Лијаковски, Анастасија Димитрова, Светозар Дракулиќ, Илија Црвенов, Фанка Икономова, Коста Малевски; диригент: Александар Лековски

Клучни зборови:
1974 Александар Лековски Анастазија Низамова-Мухиќ Анастасија Димитрова Бруно Себастијан Васка Биџова Гајдова Гога Трајанов Димитар Мариновски Драган Шојлев Евдокија Доброхотова Илија Црвенов Јелица Тодорчевска Јоана Петровска-Јакимовска Кире Лијаковски Коста Малевски Коста Шуваковиќ Светозар Дракулиќ Славка Михајлова Слободан Сарделиќ Спирос Куфејанакис Фанка Икономова

Оригинален извадок: