Наслов:

ВПЕЧАТЛИВО ПРЕТСТАВУВАЊЕ


Издадено на: 12.10.1974
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10016 | Страна: 9

Програма:
Реквием од Џузепе Верди
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Александар Лековски; Хор „Мирче Ацев“; солисти: Ана Липша-Тофовиќ, Искра Божиновска, Благоја Николовски, Ѓорѓи Божиков

Клучни зборови:
1974 Александар Лековски Ана Липша Тофовиќ Благоја Николовски Димитрије Бужаровски Ѓорѓи Божиков Искра Божиновска Македонска филхармонија Реквием Хор Мирче Ацев Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат