Автор: К.Б. Категорија: Осврт
ВО ИЗМИР ПРЕТСТАВЕНА ТРАДИЦИОНАЛНАТА МАКЕДОНСКА МУЗИКА
втора средба на Студиската група за музика и танц во ЈИЕ

Периодика: Утрински весник Датум: 24.04.2010

Автор: Катерина Богоева Категорија: Осврт
И МУЗИЧКОТО НАСЛЕДСТВО Е БЕЗ ЗАШТИТА
научна трибина во организација на СОКОМ

Периодика: Утрински весник Датум: 27.03.2010

Автор: Јулија Илијевска Категорија: интервју
АЛЕКСАНДРА СО ЕВРОПСКА КАРИЕРА
ГЛАСОТ НА КВАРТЕТОТ ДАУТОВСКИ ЈА ОСВОЈУВА МЕЃУНАРОДНАТА МУЗИЧКА СЦЕНА

Периодика: Време Датум: 22.03.2010

Автор: Бојан Ортаков Категорија: Осврт
ВАНЧО ЧАВДАРСКИ – МАКЕДОНСКИОТ ОДИСЕЈ
Осумдесет години од раѓањето

Периодика: Утрински весник Датум: 13.03.2010

Автор: Тина Иванова Категорија: друго
КОЈ ЌЕ ЈА ПЕЕ ДРЖАВНАТА ХИМНА?
РАСФОРМИРАН Е ХОРОТ НА МРТВ

Периодика: Утрински весник Датум: 05.12.2000

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНИ ДОЖИВУВАЊА ЗА МНОГУБРОЈНАТА ПУБЛИКА
„интерфест„ битола

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.10.2000

Автор: Ричард Иванишевиќ Категорија: критика
УМЕТНИЧКИ ВЕЧЕРИ ЗА ПАМЕТЕЊЕ
десет дена „интерфест“ во битола

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ТЕМНИТЕ ВОКАЛИ НА СТРУШКА МУЗИЧКА ЕСЕН
СКАНДАЛИ

Периодика: Утрински весник Датум: 29.09.2000

Автор: Диме Игњатов Категорија: критика
УБИСТВЕН РИТАМ И БЛУЗ
35 ГОДИНИ ОД ФОРМИРАЊЕТО НА THE WHO

Периодика: Утрински весник Датум: 12.07.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
МАКЕДОНСКИТЕ МУЗИЧКИ НАДЕЖИ СОБРАА ЕДНО ЧУДО НАГРАДИ
меѓународни музички конкурси

Периодика: Дневник Датум: 20.06.2000

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ЛАУРЕАТИ НА ЧЕТВРТИОТ КОНКУРС „МЛАДИ ОПЕРСКИ НАДЕЖИ“
МЛАДИТЕ ОПЕРСКИ НАДЕЖИ ВО МАКЕДОНИЈА

Периодика: Утрински весник Датум: 17.05.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ГОЛЕМИОТ ЕНТУЗИЈАЗАМ НА МЛАДИТЕ ПЕЈАЧИ
хорски натпревари во скопје

Периодика: Дневник Датум: 03.05.2000

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
СИНТЕЗА НА РАЗЛИЧНИ МУЗИЧКИ ПРАВЦИ
за концертите на фестивалот на нова музика „синтезис“

Периодика: Вечер Датум: 18.04.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
СИМБОЛИКАТА НА СТАКЛЕНИОТ КАФЕЗ
ПО ЗАВРШУВАЊЕТО НА СИНТЕЗИС

Периодика: Утрински весник Датум: 11.04.2000