Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ДОЖИВЕАНА СРЕДБА СО ВЕРДИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.05.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ВО СЕКОЈ СЛУЧАЈ – СУГЕСТИВНО (МОВ)

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.05.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕКОЈДНЕВНА ПРЕТСТАВА

Периодика: Вечер Датум: 28.05.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
„ОНЕГИН“ СО СОЛИСТИ ОД СОФИСКАТА ОПЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.05.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕСООДВЕТНА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ЕВГЕНИЈ ОНЕГИН

Периодика: Вечер Датум: 24.05.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕПОВРАТЕНА ПЕЈАЧКА ФОРМА

Периодика: Вечер Датум: 23.05.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ЧУДЕСЕН ВЕЗ ОД ЧЕКОРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.05.1974

Автор: Милица Маравиќ Категорија: критика
ЖИЗЕЛ-ВИСТИНСКО УМЕТНИЧКО ДОЖИВУВАЊЕ

Периодика: Вечер Датум: 22.05.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ПРИЈАТНО ИЗНЕНАДУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.05.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: Осврт
БОГАТА КОНЦЕРТНА ДЕЈНОСТ, САЛОНОТ 19,19

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.05.1974

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
ПОД СВОИТЕ МОЖНОСТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.05.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ИНТЕРЕСНО И КОРЕКТНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.05.1974

Автор: / Категорија: критика
„ИЛИНДЕН-ШТО Е ТОА?

Периодика: Вечер Датум: 18.05.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
УСПЕШНО ГОСТУВАЊЕ

Периодика: Вечер Датум: 18.05.1974