Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНСТАНТЕН УМЕТНИЧКИ РАСТЕЖ

Периодика: Вечер Датум: 28.12.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ЕДЕН ДЕБИ И ЕДЕН ЈУБИЛЕЈ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.12.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЧУДЕСЕН СТАРТ

Периодика: Вечер Датум: 21.12.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ПОВОД: ЛИТЕРАТУРА. КОН ПРЕМИЕРАТА НА БАЛЕТОТ „КИКОТОТ НА ГРОЗДАНА“ ОД ДАНЕ ШКЕРА НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.12.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ДВА ИНТЕРЕСНИ МЕЦОСОПРАНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.12.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЧИСТО И КОРЕКТНО

Периодика: Вечер Датум: 14.12.1974

Автор: Драгољуб Морачиќ, Јединство, Приштина. Категорија: критика
СОЛИДНО КАМЕРНО ДУО

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.12.1974

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
УМЕТНОСТ ШТО МОРА ДА СЕ ПОЧИТУВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.12.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОЗБУДЛИВ НАСТАН

Периодика: Вечер Датум: 12.12.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
НЕИЗНЕВЕРЕНИ ОЧЕКУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.12.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕРИОЗНИ УМЕТНИЧКИ АМБИЦИИ

Периодика: Вечер Датум: 07.12.1974

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: Осврт
ПРЕМИЕРА НА БЕЛГРАДСКИОТ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ 74

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.12.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНА АЦУЧЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.12.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЧИСТ ДОПИР СО МУЗИКАТА

Периодика: Вечер Датум: 04.12.1974