Наслов:

ПОВТОРНО ВИДУВАЊЕ НА „ЛЕГЕНДАТА ЗА ЉУБОВТА“


Објавено на: 06.10.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 9953 | Страна: 12

Програма:
Балет „Легенда за љубовта“ од Ариф Меликов
Учесници:
солисти: Јелица Шаревска, Јагода Сланева, Марин Црвенов, Екрем Хусеин, Борис Караев; диригент: Фимчо Муратовски

Клучни зборови:
Екрем Хусеин Јелица Тодорчевска 1974 Легенда за љубовта Ариф Меликов Јелица Шаревска Фимчо Муратовски Марин Црвенов Јагода Сланева Борис Караев

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат