Наслов:

УБАВ ПОЧЕТОК


Издадено на: 29.10.1974
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9976 | Страна: 20

Програма:
Дела од Клод ле Жан, Јохан Себастијан Бах и Георг Филип Телеман.
Учесници:
Пијано квинтет на МНТ

Клучни зборови:
1974 Георг Филип Телеман Димитар Стојановски Ѓоко Николовски Јохан Себастијан Бах Клод ле Жан Љупчо Соколов Пијано квинтет на МНТ Сотир Голабовски Стеван Малевски Татјана Шопова

Оригинален извадок: