Автор: Тина Иванова Категорија: критика, интервју
ДОВЕДЕНИ СМЕ ВО СИТУАЦИЈА ДА МОЛИМЕ ЗА КОНЦЕРТ
Пијанистите Петар Макариевски и Весна Ангелова

Периодика: Утрински весник Датум: 16.11.2010

Автор: Невена Поповска Категорија: критика, интервју, најава
ДОАЃА СВЕТСКАТА ЏЕЗ-СЦЕНА
разговор со Оливер Белопета

Периодика: Утрински весник Датум: 18.10.2010

Автор: Дамјана Ивановска Категорија: интервју
СЕ БОРИМЕ ЗА ВНАТРЕШЕН МИР
ИНТЕРВЈУ СО МИРКО ПОПОВ, МУЗИЧАР И ДИЏ

Периодика: Време Датум: 24.04.2010

Автор: Катерина Богоева Категорија: интервју
МУЗИКАТА НЕМА РАМНОПРАВЕН ТРЕТМАН
разговор со Претседателот на СОКОМ Марко Коловски,

Периодика: Утрински весник Датум: 06.04.2010

Автор: Катерина Богоева Категорија: интервју
УКИНУВАЊЕТО НА АНСАМБЛИТЕ НА МРТВ ОСТАВИ ПОСЛЕДИЦИ
РАЗГОВОР СО ЈАНА АНДРЕЕВСКА, СЕЛЕКТОР НА ДММ

Периодика: Утрински весник Датум: 23.03.2010

Автор: Јулија Илијевска Категорија: Осврт, интервју
АЛЕКСАНДРА СО ЕВРОПСКА КАРИЕРА
ГЛАСОТ НА КВАРТЕТОТ ДАУТОВСКИ ЈА ОСВОЈУВА МЕЃУНАРОДНАТА МУЗИЧКА СЦЕНА

Периодика: Време Датум: 22.03.2010

Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
ЈАС ЌЕ ВИ ПОДАРУВАМ САМО МУЗИКА
Симон Трпчевски и Македонска филхармонија го отворија „Скопско лето"

Периодика: Утрински весник Датум: 24.06.2002

Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
ПРИВЛЕЧНО, СТРАСНО, АТРАКТИВНО
Цезариа Евора го посети и Скопје

Периодика: Утрински весник Датум: 21.06.2002

Автор: Тина Иванова Категорија: критика, интервју
ОДБРАНА И ЗАШТИТА НА СИТЕ ЛАГИ НА СВЕТОТ НА КУЛТУРНИОТ МАШИНОВОЗАЧ
ИНТЕРВЈУ ВЛАДА ДИВЉАН ВОКАЛИСТ И ГИТАРИСТ

Периодика: Утрински весник Датум: 25.12.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика, интервју
ПРВА МАКЕДОНСКА КОМИЧНА ОПЕРА СО СТУДЕНТИТЕ НА ФМУ
ПРЕМИЕРА НА ДЕСПИНА И МИСТЕР ДОКС ОД ДИМИТРИЈЕ БУЖАРОВСКИ

Периодика: Утрински весник Датум: 23.12.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика, интервју
ВОНВЕРМЕНСКА ХИП-ХОП ПОЕЗИЈА
ИНТЕРВЈУ, ВЕЛЕ СОЛУНЧЕВ И АЛЕКСАНДАР СТАНКОВСКИ, „МОЗАИК“

Периодика: Утрински весник Датум: 04.12.2000