Наслов:

УБАВА КОНЦЕРТНА ВЕЧЕР


Издадено на: 02.11.1974
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 3542 | Страна: 19

Програма:
Соло песни од Керубини, Брамс, „Фрлен цвет“ од Форе, „Мандолини“ од Дебиси, „Смртта на Гоце Делчев“ од Прокопиев и „Волшебните приспивни песни од Бритн.
Учесници:
Јулијана Анастасиевиќ - мецосопран; Нада Кецман-Богосављевиќ - пијано

Клучни зборови:
1974 Брамс Владо Чучков Волшебните приспивни песни Дебиси Јулијана Анастасиевиќ Керубини Мандолини Нада Кецман-Богосављевиќ Прокопиев Смртта на Гоце Делчев Соло песни Форе Фрлен цвет

Оригинален извадок: