Автор: Марко Коловски Категорија: критика, најава
БОГАТА ФЕСТИВАЛСКА ПРОГРАМА
НА ПРАГОТ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 2014

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 12.07.2014

Автор: Марко Коловски Категорија: најава
СТАРТ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 2013
НАЈАВА ВО ПРВ

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 12.07.2013

Автор: Невена Поповска Категорија: критика, интервју, најава
ДОАЃА СВЕТСКАТА ЏЕЗ-СЦЕНА
разговор со Оливер Белопета

Периодика: Утрински весник Датум: 18.10.2010

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика, најава
ЖАНРОВСКО БОГАТСТВО
на „песната на евровизија 98“ во биргингем, англија ќе не претставуваат григор копров, владо јаневски и валентин скендеровски

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.03.1998

Автор: Васил Ќортошев Категорија: најава
ТРИЕСЕТ ГОДИНИ ОД ПРВАТА ОПЕРСКА ИЗВЕДБА. МАЈСКИТЕ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ ГОЛЕМА АФИРМАЦИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.05.1977