Наслов:

ДВЕ ДОБРИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ


Издадено на: 19.10.1974
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 3530 | Страна: 14

Програма:
Оперите „Риголето“ од Џузепе Верди и „Боеми“ од Џакомо Пучини
Учесници:
Бруно Себастијан - тенор, Италија; останати солисти: Анастасија Димитрова, Васка Биџова-Гајдова, Димче Мариновски

Клучни зборови:
1974 Анастасија Димитрова Боеми Бруно Себастијан Васка Биџова-Гајдова Владо Чучков Риголето Џакомо Пучини Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат