Наслов:

РЕПРОДУКТИВЦИ СО ГОЛЕМИ ПЕРСПЕКТИВИ


Издадено на: 15.10.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 9962 | Страна: 9

Програма:
Соната оп. 31 бр. 2 од Лудвиг ван Бетовен, Балада оп. 10 бр. 2 и Рапсодија оп. 79 бр. 2 од Јоханес Брамс, Димка од Петар Илич Чајковски Соната бр. 4 од Георг Фридрих Хендл, Соната бр. 2 од Сергеј Прокофјев, Медитации и Валс-Скерцо од Петар Илич Чајковски
Учесници:
Благоја Димчевски - виолина; Љупка Хаџи-Георгиева - пијано

Клучни зборови:
1974 Балада оп. 10 бр. 2 Благоја Димчевски Валс-Скерцо Георг Фридрих Хендл Димка Јелица Тодорчевска Јоханес Брамс Лудвиг ван Бетовен Љупка Хаџи-Георгиева Медитации Петар Илич Чајковски Рапсодија оп. 79 бр. 2 Сергеј Прокофјев Соната бр. 2 Соната бр. 4 Соната оп. 31 бр. 2

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат