Наслов:

ИЗНЕНАДЕНИ ПРОГНОЗЕРИ


Издадено на: 29.05.1974
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 3407 | Страна: 6

Програма:
Опера „Травијата“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти од Нови Сад: Душан Бугарин, Вера Бердовиќ, Воислав Куцуловиќ; диригент: Лазар Бута

Клучни зборови:
1974 Владо Чучков Мајски оперски вечери

Оригинален извадок: