Наслов:

ВО СЕКОЈ СЛУЧАЈ – СУГЕСТИВНО (МОВ)


Издадено на: 28.05.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 9821 | Страна: 14

Програма:
Опера „Боеми“ од Џакомо Пучини
Учесници:
солисти од Загребската опера: Адалберто Матешиќ, Златко Фоглар, Борис Вајда, Миленко Грозданиќ, Блаженка Милиќ, Елена Христова; диригент: Јован Шајновиќ

Клучни зборови:
1974 Адалберто Матешиќ Блаженка Милиќ Боеми Борис Вајда Елена Христова Златко Фоглар Јелица Тодорчевска Јован Шајновиќ Мајски оперски вечери Миленко Грозданиќ Џакомо Пучини

Оригинален извадок: