Наслов:

АИДА-ВРВНО ДОЖИВУВАЊЕ


Издадено на: 04.06.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 9829 | Страна: 7

Програма:
Опера „Аида“ од Џузепе Верди
Учесници:
вокални солисти: Божена Рук-Фочиќ, Бисерка Цвеиќ, Владета Димитријевиќ, Никола Николов, Ѓорѓи Божиков, Александар Ѓјокиќ; балетски солисти: Л. Баталакова, Т. Шулевски; диригент: Олдржих Пипек

Клучни зборови:
1974 Аида Александар Ѓјокиќ Бисерка Цвеиќ Божена Рук-Фочиќ Владета Димитријевиќ Ѓорѓи Божиков Јелица Тодорчевска Л. Баталакова Мајски оперски вечери Никола Николов Олдржих Пипе Т. Шулевски Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат