Наслов:

ПРЕТСТАВА ШТО ЌЕ СЕ ПАМЕТИ


Објавено на: 31.05.1974
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 3409 | Страна: 6

Програма:
Опера „Риголето“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти од Букурешт: Николае Херлеа, Корнелиу Финатеану, Силвија Војнеа, Виорел Бан, Микаела Ботес; диригент: Корнел Траилеску

Клучни зборови:
Виорел Бан Микаела Ботес Владо Чучков Џузепе Верди Риголето Мајски оперски вечери Николае Херлеа 1974 Корнелиу Финатеану Силвија Војнеа

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат