Наслов:

СПОКОЈНА И ДОСТОИНСТВЕНА ЛИРИКА


Издадено на: 23.06.1974
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9848 | Страна: 12

Програма:
Сонати во E-dur, h-moll, g-moll и e-moll од Георг Фридрих Хендл, Јохан Себастијан Бах, Џузепе Тартини и Франческо Марија Верачини.
Учесници:
Ратка Димитровска - виолина, Весна Петрушевска - пијано

Клучни зборови:
1974 Весна Петрушевска Георг Фридрих Хендл Ѓузепе Тартини Јохан Себастијан Бах Ратка Димитровска Соната Сотир Голабовски Франческо Марија Верачини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат