Наслов:

НЕСОМНЕН МУЗИЧКИ НАСТАН


Издадено на: 30.05.1974
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 3408 | Страна: 6

Програма:
Ленто и мото од Љубомир Бранѓолица, Т'га за југ од Стојче Стојчевски, Ептамерон гама од Драгослав Ортаков, циклус „Темпери“ од Тома Прошеви Интродукција и Алегро од Морис Равел.
Учесници:
Ансамбл за современа музика „Света Софија“; диригент: Тома Прошев; Благоја Николовски - тенор; Костадинка Белковска - рецитатор

Клучни зборови:
1974 Ансамбл за современа музика Света Софија Благоја Николовски Владо Чучков Драгослав Ортаков Ептамерон гама Интродукција и Алегро Костадинка Белковска Ленто и мото Љубомир Бранѓолица Мајски оперски вечери Стојче Стојчевски Т'га за југ Тома Прошев циклус Темпери

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат