Наслов:

ДОЖИВЕАНА СРЕДБА СО ВЕРДИ


Издадено на: 28.05.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 9821 | Страна: 14

Програма:
Опера „Травијата“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти од Нови Сад: Вера Бердовиќ, Воислав Куцуловиќ, Душан Бугарин; диригент: Лазар Бута, Србија; останати солисти: Евдокија Доброхотова, Јоана Петрова-Јакимовска, Илија Црвенов, Јордан Тодоровски, Станко Липша, Коста Шуваковиќ, Спирос Куфејанакис

Клучни зборови:
1974 Вера Бердовиќ Воислав Куцуловиќ Душан Бугарин Евдокија Доброхотова Илија Црвенов Јелица Тодорчевска Јоана Петрова-Јакимовска Јордан Тодоровски Коста Шуваковиќ Лазар Бута Спирос Куфејанакис Станко Липша Травијата Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат