Автор: Владо Чучков Категорија: Осврт
ЗА ТВОРЕШТВОТО НА МАКЕДОНСКИТЕ КОМПОЗИТОРИ

Периодика: Разгледи Датум: 01.05.1962

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ШЕСТИ КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА НА НРМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.02.1962

Автор: Тодор Скаловски Категорија: хроника
15 ГОДИНИ МУЗИЧКА ДЕЈНОСТ BO НРМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.03.1960

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
МОЦАРТ МАТИНЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.11.1957

Автор: Тома Прошев Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Разгледи Датум: 03.11.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.01.1957

Автор: Тома Прошев Категорија: есеј
ЗА НАРОДНОТО ВО МУЗИКАТА

Периодика: Разгледи Датум: 26.08.1956

Автор: Тома Прошев Категорија: критика
„ТАНЕЦ“ ВО СКОПЈЕ

Периодика: Разгледи Датум: 12.08.1956

Автор: Тома Прошев Категорија: критика
МАЈСКИ ФЕСТИВАЛ

Периодика: Разгледи Датум: 06.05.1956

Автор: Драган Бојаџиев Категорија: критика
МАКЕДОНСКИ КОМПОЗИТОРИ

Периодика: Разгледи Датум: 06.05.1956

Автор: Н.Н. Категорија: друго
КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКИ КОМПОЗИТОРИ

Периодика: Разгледи Датум: 22.04.1956