Наслов:

РИСТО АВРАМОВСКИ: „ПСИХОФОНИЈА“.


Издадено на: 01.03.1972
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9018 | Страна: 10

Програма:
Концерт за пијано и камерен состав од Р. Пучини, „Одрази“ од Н. Девчиќ, „Синдром“ од Б. Сакач, „Микросонгс“ од А. Среботњак, „Метастази“ од Тома Прошев, „Психофонија“ од Ристо Аврамовски
Учесници:
Камерен ансамбл „Света Софија“; диригент: Тома Прошев; Владимир Крпан - пијано; Искра Божиновска-Савин

Клучни зборови:
1972 Владимир Крпан Владо Чучков Девчиќ Искра Божиновска-Савин Камерен ансамбл Света Софија Концерт за пијано и камерен состав Метастази Микросонгс Одрази Психофонија Пучини Ристо Аврамовски Сакач Синдром Среботњак Тома Прошев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат