Наслов:

ЗАДОВОЛНИ И ПУБЛИКАТА И КРИТИКАТА


Издадено на: 23.06.1970
Автор: Н.Н.
Периодика: Нова Македонија
Број: 8412 | Страна: 4

Програма:
Оперите „Норма“ од Винченцо Белини, „Продадена невеста“ од Беджих Сметана, „Песна над песните“ од Тома Прошев
Учесници:
Скопска опера; Александар Лековски - диригент; Олджих Пипек - диригент; солисти (вокални и балетски): Анастасија Божикова, Ана Липша-Тофовиќ, Ѓорѓи Божиков, Натка Пенушлиска-Митровска, Марин Црвенов, Стојан Ганчев, Марија Скаловска, Јордан Тодоровски, Благоја Николовски, Јармила Јанова

Клучни зборови:
Александар Лековски Ана Липша Тофовиќ Анастасија Божикова Беджих Сметана Благоја Николовски Винченцо Белини Ѓорѓи Божиков Јармила Јанова Јордан Тодоровски Марија Скаловска Марин Црвенов Натка Пенушлиска-Митровска Норма Олджих Пипек Песна над песните Продадена невеста Скопска опера Стојан Ганчев Тома Прошев

Оригинален извадок: