Наслов:

ДОЖИВУВАЊЕ НА СИТЕ НИЈАНСИ ВО ЗВУЧНИОТ КОЛОРИТ


Издадено на: 11.11.1973
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9630 | Страна: 13

Програма:
„Простор 2“ од Сотир Голабовски, „Ептамерон гама“ од Драгослав Ортаков, „Филигранот три“ од Акил Коци, „Интегралите“ од Тома Прошев, „Психофонија“ од Ристо Аврамовски
Учесници:
Ансамбл „Света Софија“

Клучни зборови:
1973 Акил Коци Драгослав Ортаков Ептамерон гама Интегралите Југословенска трибина во Опатија Киро Давидовски Михајло Докузов Никола Атанасов Простор 2 Психофонија Ристо Аврамовски Света Софија Сотир Голабовски Стојче Тошевски Тома Прошев Филигранот три

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат