Наслов:

СВ. СОФИЈА – СЕ ПОИЗЕДНАЧЕНА ВО ИЗРАЗОТ


Издадено на: 16.06.1972
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9123 | Страна: 9

Програма:
„Сцена“ од Бранимир Сакач, „Антре“ од Јанис Ксенакис, „Фономорфија 2“ од Дубравко Детони, „Ептамерон вита? (делта)“ од Драгослав Ортаков, „Октандр“ од Едгар Варес, „Ни-кио“ од Кацуо Фукошима
Учесници:
Ансамбл „Света Софија“; диригент: Тома Прошев; Дубравко Детони - пијано, Хрватска; Никола Атанасов - флејта
Забелешка:
Провери го името делото на Ортаков

Клучни зборови:
1972 Ансамбл Света Софија Антре Бранимир Сакач Драгослав Ортаков Дубравко Детони Едгар Варес Ептамерон вита? (делта) Јанис Ксенакис Кацуо Фукошима Ни-кио Никола Атанасов Октандр Сотир Голабовски Сцена Тома Прошев Фономорфија 2

Оригинален извадок: