Наслов:

РАЗЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ


Издадено на: 27.07.1973
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9523 | Страна: 9

Програма:
„Микропростори“ од Сотир Голабовски, „Сцена за ансамбл“ од Бранимир Сакач, Камерна музика бр. 1 за фагот и инструментален ансамбл од Тома Прошев, „Психофонија“ од Ристо Аврамовски, Концерт бр. 1 за ансамбл од Антон Веберн, „Октандр“ од Едгард Варезе
Учесници:
Ансамбл „Света Софија“; диригент: Тома Прошев; Маргарет Бут - сопран

Клучни зборови:
1973 Антон Веберн Бранимир Сакач Владо Чучков Едгард Варезе Камерна музика бр. 1 за фагот и инструментален ансамбл Концерт бр. 1 за ансамбл Маргарет Бут Микропростори Октандр Психофонија Ристо Аврамовски Света Софија Сотир Голабовски Сцена за ансамбл Тома Прошев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат