Наслов:

АНТОЛОГИСКИ ПРЕСЕК НА МАКЕДОНСКАТА СОЛО-ПЕСНА


Издадено на: 14.12.1969
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8222 | Страна: 15

Програма:
„Во полската куќичка“ од Благоја Ивановски, „Чафкар војвода“ и „По патиштата“ од Властимир Николовски, „Записи“ од Томислав Зографски, „Молитва“ и „Залез“ од Тодор Скаловски, „Псалм“ од Ристо Аврамовски, „Порака“ од Стојче Тошевски, „Пат“ од Стојан Стојков, „Ноќ на осаменици“ од Сотир Голабовски и соло песни од Трајко Прокопиев, Тома Прошев, Драгослав Ортаков, Љубомир Бранѓолица
Учесници:
Ана Липша-Тофовиќ; Јасминка Чакар-Георгиева - пијано

Клучни зборови:
1969 Ана Липша Тофовиќ Благоја Ивановски Владо Чучков Властимир Николовски Во полската куќичка Драгослав Ортаков Залез Записи Јасминка Чакар-Георгиева Љубомир Бранѓолица Молитва Ноќ на осаменици Пат По патиштата Порака Псалм Ристо Аврамовски Сотир Голабовски Стојан Стојков Стојче Тошевски Тодор Скаловски Тома Прошев Томислав Зографски Трајко Прокопиев Чафкар војвода

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат