Наслов:

ДИЈАМЕТРАЛНО СПРОТИВНИ РЕЗУЛТАТИ


Објавено на: 17.04.1973
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9424 | Страна: 9

Програма:
Соната бр. 6 од Антонио Вивалди, Соната бр. 5 од Волфганг Амадеус Моцарт, Минијатура „Дојранка“ од Трајко Прокопиев, „Импровизација“ од Тома Прошев, Кончертино во E-dur од Хенри Томази и дело од Бруно Мадерна
Учесници:
Никола Атанасов - флејта; Татјана Бајжељ-Шопова - пијано

Клучни зборови:
Импровизација Соната бр. 6 Никола Атанасов 1973 Татјана Бајжељ-Шопова Владо Чучков Соната бр. 5 Дојранка Антонио Вивалди Кончертино во E-dur Волфганг Амадеус Моцарт Хенри Томази Трајко Прокопиев Бруно Мадерна Тома Прошев

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат