Автор: Цветан Станоевски Категорија: Осврт
БРИЛИЈАНТНО ДИРИЖИРАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.08.1962

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НАСТАПИ НА КУД „ОРЦЕ НИКОЛОВ“ И „МАКЕДОНКА“

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.08.1962

Автор: Нечитлив Категорија: критика
ВЕРНО ТОЛКУВАЊЕ НА ВОКАЛНАТА ЛИРИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.04.1961

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ВИРТУОЗНОСТА НА МАЈКЛ РАБИН

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.10.1958

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ПИЈАНИСТИЧКАТА УМЕТНОСТ НА ПЈЕР САНКАН

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.11.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
КОНЦЕРТ HA МАКС POCTAЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.03.1956

Автор: Петре Богданов-Кочко Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА ГРЧКИОТ ВИОЛИНИСТ БИРОН КОЛАСИС

Периодика: Разгледи Датум: 12.01.1955

Автор: Васил Ќортошев Категорија: критика
ПО ПОВОД КОНЦЕРТОТ НА ПИЈАНИСТОТ ВЛАДИСЛАВ ПАЛФИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.09.1950

Автор: Васил Ќортошев Категорија: критика
ПРВИТЕ КОНЦЕРТИ ВО ОВОГОДИШНАТА КОНЦЕРТНА СЕЗОНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.06.1946