Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НОЌТА БЕШЕ ТИВКА И ТОПЛА!
за концертот на македонската филхармонија, диригент дорон соломон од израел, солист леонид пејсаков, виолинист

Периодика: Вечер Датум: 16.03.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЛЕЖЕРНО … НЕНАМЕТЛИВО … РАФИНИРАНО
за концертот на дуото Кристоф и Дана Ѓованинети од Франција

Периодика: Вечер Датум: 03.11.1993

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СОЛИДНИ ИЗВЕДБИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.1993

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
КОМПЛЕТНА ПРЕТСТАВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.12.1992

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ПУЛСИРАЧКА ЕНЕРГИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.1990

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ЗРЕЛА МЛАДОСТ
КОН НАСТАПИТЕ НА СТЕФАН МИЛЕНКОВИЌ, ВИОЛИНА ОД БЕЛГРАД И ЕЛЕНА МИСИРКОВА ПИЈАНО ОД СКОПЈЕ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 89

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.08.1989

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
НОВА ДИМЕНЗИЈА НА МАКЕДОНСКОТО ТВОРЕШТВО
КОН РЕЦИТАЛОТ НА МИЛАН ФИРФОВ БАРИТОН И ДИМИТРИЕ БУЖАРОВСКИ ПИЈАНО ОД СКОПЈЕ И КОНЦЕРТОТ НА КАМЕРНИОТ ХОР ОД ГЕТЕБОРГ, ШВЕДСКА НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.08.1989

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ЕДНОСТАВНА И ЧИСТА УБАВИНА
КОН КОНЦЕРТОТ НА МЛАДИНСКИОТ КАМЕРЕН ОРКЕСТАР ОД СКОПЈЕ И НАСТАПОТ НА МОСКОВСКОТО ТРИО

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.08.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ДВА КВАРТЕТА
ЗА ГУДАЧКИТЕ КВАРТЕТИ ДИМОВ И МОКРАЊАЦ

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.04.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
МУЗИЧКИ ПОРАКИ
РЕЦИТАЛ НА ЉУБОМИР МИХАИЛОВИЌ ВИОЛИНА И ТАТЈАНА ШУРЕВ ПИЈАНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.02.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ГРОМОГЛАСЕН НАСТАП

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.12.1987

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
КРЕАТИВЕН ПОТТИК
РЕЦИТАЛ НА ПИЈАНИСТОТ ТОДОР СВЕТИЕВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.11.1987

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
ВРВНО МАЈСТОРСТВО
КОН НАСТАПОТ НА МОСКОВСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ВО МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.09.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МАЈСТОРСТВО НА СВЕТСКО РАМНИШТЕ
ЗА ГОСТУВАЊЕТО НА СИМФОНИСКИОТ ОРКЕСТАР НА МОСКОВСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ВО МАКЕДОНСКИТО НАРОДЕН ТЕАТАР ВО СКОПЈЕ

Периодика: Вечер Датум: 03.09.1986