Наслов:

ПОТРЕБИ ЗА СОЗРЕВАЊА И ОБЛАГОРОДУВАЊА


Издадено на: 11.03.1973
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9387 | Страна: 9

Програма:
„Два гренадира“ од Роберт Шуман, „Патник“ од Франц Шуберт, „Дон Кихот на својата Дулчинеа“ од Морис Равел, Арија на грофот Алмавива од операта „Свадбата на Фигаро“ од Волфганг Амадеус Моцарт, „Дворскиот поет“ од Никола Херцигоња, „Записи“ од Томислав Зографски и дела од Јакопо Пери, Георг Фридрих Хендл, Петар Илич Чајковски и др.
Учесници:
Милан Фирфов - баритон; Димитрије Бужаровски - пијано

Клучни зборови:
1973 Арија на грофот Алмавива Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Георг Фридрих Хендл Два гренадира Дворскиот поет Димитрије Бужаровски Дон Кихот на својата Дулчинеа Записи Јакопо Пери Милан Фирфов Морис Равел Никола Херцигоња Патник Петар Илич Чајковски Роберт Шуман Свадбата на Фигаро Томислав Зографски Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат