Наслов:

СУГЕСТИВНИ ИМПРЕСИИ


Објавено на: 05.08.1972
Автор: Гордана Бачоска
Периодика: Вечер
Број: 2852 | Страна: 10

Програма:
„Огледала“ од Морис Равел, Прелудиуми од првата книга и „Веселиот остров“ од Клод Дебиси и др.
Учесници:
Алдо Чиколини - пијано, Франција

Клучни зборови:
Морис Равел Алдо Чиколини Охридско лето 1972 Огледала Гордана Бачоска Прелудиуми од првата книга Веселиот остров Клод Дебиси

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат