Наслов:

ПОД СВОЕТО НИВО


Објавено на: 23.02.1974
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9729 | Страна: 9

Програма:
Соната во B-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Соната од Клод Дебиси, Сонатина од Николо Паганини, „Циганин“ од Морис Равел, Соната од Цезар Франк
Учесници:
Петар Тошков - виолина; Љубинка Костовиќ - пијано

Клучни зборови:
Петар Тошков Волфганг Амадеус Моцарт Соната во B-dur Клод Дебиси Циганин Николо Паганини Морис Равел Соната Цезар Франк Љубинка Костовиќ Сонатина Сотир Голабовски 1974

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат