Наслов:

ПРОФИЛ НА ВРВНИ УМЕТНИЧКИ КРЕАТИВНОСТИ


Објавено на: 02.08.1964
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6394 | Страна: 4

Програма:
Стабат матер од Џовани Батиста Перголези, Три еврејски песни од Морис Равел, Soneti et Justi од Винко Јелиќ, Свечена литургија на старите еснафски играчи од Франсоа Купрен, Три рајски птици од Морис Равел,
Учесници:
Филхармонија на СРМ; Ванчо Чавдарски - диригент; Ана Липша-Тофовиќ - сопран, Мирослав Чангаловиќ; Хор на мадригалисти, Србија; Берлински трио, Германија; Хорот на РТВ Белград

Клучни зборови:
Мирослав Чангаловиќ Soneti et Justi Ана Липша Тофовиќ Винко Јелиќ Џовани Батиста Перголези Свечена литургија на старите еснафски играчи Морис Равел Франсоа Купрен Охридско лето Три рајски птици Филхармонија на СРМ 1964 Хор на мадригалисти Берлински трио Владо Чучков Хорот на РТВ Белград Ванчо Чавдарски Стабат матер Три еврејски песни

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат