Наслов:

УБАВО КОНЦЕРТНО МАТИНЕ


Издадено на: 14.12.1973
Автор: Ристо Аврамовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9661 | Страна: 9

Програма:
Кончертино за флејта и оркестар од Сесил Шеминад, Арија на Филип од операта „Дон Карлос“ од Џузепе Верди, арија на Дон Базилио од операта „Севилскиот берберин“ од Џоакино Росини, Болеро од Морис Равел, Римски карневал од Хектор Берлиоз
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Александар Лековски; Георги Божиков - бас; Киро Божиновски - флејта

Клучни зборови:
1973 Александар Лековски Арија на Дон Базилио од операта Севилскиот берберин Арија на Филип од операта Дон Карлос Болеро Георги Божиков Киро Божиновски Кончертино за флејта и оркестар Македонска филхармонија Морис Равел Римски карневал Ристо Аврамовски Сесил Шеминад Хектор Берлиоз Џоакино Росини Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат