Наслов:

ФРЛЕНОТО СЕМЕ НА КУЛТИВИРАНОСТА ДАДЕ ПЛОДОВИ


Издадено на: 12.08.1973
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9539 | Страна: 13

Програма:
„Кадиш“ од Морис Равел, „Мимамакиум“ од Артур Онегер, „Стабат матер“ од Јозеф Хајдн и дела од Јохан Себастијан Бах и Георг Фридрих Хендл.
Учесници:
Ана Липша-Тофовиќ - сопран; Јагода Треневска - пијано

Клучни зборови:
1973 Ана Липша Тофовиќ Артур Онегер Владо Чучков Георг Фридрих Хендл Јагода Треневска Јозеф Хајдн Јохан Себастијан Бах Кадиш Мимамакиум Морис Равел Охридско лето Стабат матер

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат