Наслов:

НАСТАП НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР НА ФИЛХАРМОНИЈАТА НА СРМ


Издадено на: 24.10.1964
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6476 | Страна: 4

Програма:
Кончерто гросо бр. 10 од Георг Фридрих Хендл, Две игри за соло харфа и гудачки оркестар од Клод Дебиси, Интродукција и алегро од Морис Равел, Симфонија за гудачи од Николај Раков
Учесници:
Камерен оркестар на Филхармонијата на СРМ; Тодор Скаловски - диригент; Павла Уршич-Петрич - харфа, Хрватска

Клучни зборови:
1964 Владо Чучков Георг Фридрих Хендл Две игри за соло харфа и гудачки оркестар Интродукција и алегро Камерен оркестар на Филхармонијата на СРМ Клод Дебиси Кончерто гросо бр. 10 Морис Равел Николај Раков Павла Уршич-Петрич Симфонија за гудачи Тодор Скаловски

Оригинален извадок: