Наслов:

КОНЦЕРТ НА АНА ЛИПША ТОФОВИЌ


Објавено на: 16.08.1964
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6408 | Страна: 6

Програма:
Te Deum: Dettinger: Dignare, o Domine од Георг Фридрих Хендл, Miaam aqum од Артур Онегер, „Кадиш“ од Морис Равел, Synfonia Sacrae од Хајнрих Шутц, Сегменти од „Божиќниот ораториум“ од Јохан Себастијан Бах, Две арии од „Титус“ од Волфганг Амадеус Моцарт, и дела од Луиџи Роси, Џулио Качини, Џовани Батиста Мартини
Учесници:
Ана Липша-Тофовиќ - сопран; Ладислав Палфи - пијано

Клучни зборови:
Луиџи Роси 1964 Te Deum: Dettinger: Dignare Владо Чучков o Domine Miaam aqum Волфганг Амадеус Моцарт Кадиш Ладислав Палфи Synfonia Sacrae Јохан Себастијан Бах Хајнрих Шутц Ана Липша Тофовиќ Божиќниот ораториум Морис Равел Титус Георг Фридрих Хендл Џулио Качини Артур Онегер Џовани Батиста Мартини

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат