Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ПРЕЦИЗЕН КАКО ЧАСОВНИК
Македонска филхармонија, диригент Тошихиро Јонезу (Јапонија), Јосиф Иванов, виолина (Белгија)

Периодика: Вест Датум: 15.11.2010

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СОВРЕМЕНО МУЗИЦИРАЊЕ НА ИЗРАЕЛСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА И ЗУБИН МЕХТА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.06.2007

Автор: Лилјана Митевска Категорија: критика
РУСКИОТ ЦАРСКИ БАЛЕТ ГО ОТВОРА „ОХРИДСКО ЛЕТО“
со антологискире дела „Кармен" и „Болеро" ќе се отвори годинашново „Охридско лето".

Периодика: Утрински весник Датум: 08.07.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ИНСПИРИРАНИ И ВОЗБУДЛИВИ СРЕДБИ СО НОВАТА ПУБЛИКА
По концертите на Македонската филхармонија во Белград и во Нови Сад

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.04.2005

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ИЗВОНРЕДНИ СУПТИЛНИ КРЕИРАЊА НА КОМПОЗИЦИИТЕ
РЕЦИТАЛ НА АГЛИКА ГЕНОВА И ЉУБЕН ДИМИТРОВ, КУЛТУРНО- ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Периодика: Дневник Датум: 28.06.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
РОДЕНДЕНСКА ЧЕСТИТКА И ДИПЛОМАТСКА НОТА
за концертите на филхармонијата и на дуото шасар-захариева

Периодика: Дневник Датум: 09.02.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
УМЕТНОСТА НА УБАВИНАТА ШТО БУДИ ВОСХИТ
кон концертот на македонската филхармонија, диригент андреј андреев

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.05.1999

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ЈАСНА МУЗИЧКА МИСЛА
за концертот на пијанистот тодор светиев во домот на арм, со кој одбележа 25 години од својата концертна дејност

Периодика: Вечер Датум: 22.04.1999

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ДЛАБИНСКИ ДОЖИВЕАН ИЗРАЗ
кон концертот на пијанистот тодор светиевпо повод 25 годишниот јубилеј

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.04.1999

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
КОНЕЧНО-ДОБАР КОНЦЕРТ
за концертот на камерното дуо љубиша кировски и маја шутевска-кировска одржан во салонот 19.19

Периодика: Вечер Датум: 26.03.1999

Автор: Евгениј Трифков Категорија: критика
КРЕАТИВНИ ДОСТРЕЛИ
кон последните концерти на македонската филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.04.1998

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СОВРЕМЕНО МУЗИЧКО ЧИНОДЕЈСТВО
ЗА КОНЦЕРТОТ НА ТРИОТО ВАНДЕРЕР ОД ФРАНЦИЈА

Периодика: Вечер Датум: 02.10.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
УСПЕШНА КОНЦЕРТНА СЕАНСА
за концертот на македонската филхармонија под диригентство на жан ив годен, солист маја шутевска - пијано

Периодика: Вечер Датум: 15.11.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БЛЕСКАВ ПИЈАНИСТИЧКИ АРТИЗАМ
за концертот на пијанистот александар маџар во салонот на домот на арм

Периодика: Вечер Датум: 09.11.1994