Наслов:

ТРИУМФАЛЕН КОНЦЕРТ НА АНА ЛИПША-ТОФОВИЌ


Издадено на: 21.12.1967
Автор: С. М.
Периодика: Вечер
Број: 1342 | Страна: 7

Програма:
Дела од Морис Равел, Клод Дебиси, Артур Онегер, Игор Стравински, Бенџамин Бритн, Бела Барток, Властимир Николовски
Учесници:
Ана Липша-Тофовиќ - алт; Лилјана Иванова - пијано

Клучни зборови:
1967 Ана Липша Тофовиќ Артур Онегер Бела Барток Бенџамин Бритн Властимир Николовски Игор Стравински Клод Дебиси Лилјана Иванова Морис Равел

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат