Автор: Викица Костоска Категорија: критика
СОЛИДНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА РАХМАЊИНОВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.10.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕАТРАКТИВЕН ПОЧЕТОК

Периодика: Вечер Датум: 07.10.1992

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
У2 ВО ЊУЈОРК – АУДИО ВИЗУЕЛНА ХИПНОЗА

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.10.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВИРТУОЗНО ПО СЕКОЈА ЦЕНА
за концертот на пијанистот филип павлов од бугарија, во асистенција на флејтистот христо павлов на скопско лето 92

Периодика: Вечер Датум: 12.08.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОСОБЕНО КУЛТИВИРАН ГИТАРИСТ
за концертот на гитаристот од сад дејвид барџис во даут пашин амам во рамките на скопско лето 92

Периодика: Вечер Датум: 10.08.1992

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА ПОЗНАТИ УМЕТНИЦИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.07.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СПЕЦИФИЧЕН КУЛТУРОЛОШКИ ЧИН
за концертот на машкиот хор на московската патријаршија „знамени распев“, диригент анатолиј гринденко

Периодика: Вечер Датум: 29.07.1992

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
АНГЕЛСКИ ПРАВ
ФЕИТ НОУ МОР

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.07.1992

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
КАМЕРНО МУЗИЦИРАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.07.1992

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
ЛИТУРГИЈА ВО СВЕТА СОФИЈА
ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.07.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КУЛТИВИРАН АНСАМБЛ
за концертот на гудачкиот квартет на македонската филхармонија

Периодика: Вечер Датум: 14.07.1992

Автор: Димче Николески Категорија: критика
ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА ТРАДИЦИЈАТА
КОН ПРОГРАМАТА НА ПРВИТЕ ДВЕ ВЕЧЕРИ НА БАЛКАНСКИОТ ФЕСТИВАЛ НА НАРОДНИ ПЕСНИ И ИГРИ ВО ОХРИД

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.07.1992

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
ВИСОК ПРОФЕСИОНАЛЕН ДОСТРЕЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.07.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СИЛНА ИСПОЛНУВАЧКА ЕНЕРГИЈА
за настапот на виолинистот томислав димов во пијано соработка на јасминка чакар

Периодика: Вечер Датум: 25.06.1992