Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПОТРЕБА ОД НАДЕЖ
по повод концертот на млади оперски надежи во рамките на мов

Периодика: Вечер Датум: 14.05.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СТАТИЧНА И ИСТРОШЕНА „НОРМА“
За „норма“ под диригентство на александар лековски со анастасија димитрова, анастасија мухиќ и никола гагов

Периодика: Вечер Датум: 13.05.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕНАМЕТЛИВО ОДБЕЛЕЖАН ЈУБИЛЕЈ
за концертот на македонската филхармонија по повод јубилејот на диригентот перо петровски

Периодика: Вечер Датум: 12.05.1992

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПРЕКРАСНА ВЕЧЕР СО ЧАЈКОВСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.05.1992

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
ОД КОЊ НА МАГАРЕ
КОНЦЕРТ НА ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА ВО БЕЛГРАД

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.05.1992

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
ЧУВСТВУВАМ ДЕКА УМИРАМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.04.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
РАСЕН И КУЛТИВИРАН ВОКАЛ
за концертот на билјана јовановска - јакимовска во фму

Периодика: Вечер Датум: 22.04.1992

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
НЕКТАР ЗА НОВАТА ГЕНЕРАЦИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.04.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДИРИГЕНТ СО ИДНИНА
за концертот на македонската филхармонија под диригентство на горјан коруновски, солист леонид пејсахов

Периодика: Вечер Датум: 15.04.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЗОШТО СЕТО ТОА?
за концертната вечер на македонската филхармонија под диригентство на доминик дежан

Периодика: Вечер Датум: 07.04.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ТРЕПЕРЛИВИТЕ КРИЛЈА НА „ЖАР ПТИЦА“
за концертот на македонската филхармонија, диригент вјачеслав блинов, солист александар шандоров

Периодика: Вечер Датум: 31.03.1992

Автор: Оливер Белопета Категорија: критика
ПОМЕЃУ ИЛУЗИИТЕ И ЖИВОТОТ.
ЈУТОПИЈА, КАНАЛ 103

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.03.1992

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
ГАЛАКСИЈАТА Е ТВОЈА
САН РА ВО ЊУЈОРК

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.03.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОПЕРСКИ ТРЕПЕТИ НА СИМФОНИЧАРИТЕ
за концертот на македонската филхармонија со солистот никола китановски, диригент мирослав хомен

Периодика: Вечер Датум: 16.03.1992