Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СПЕКТАКУЛАРНО … ШАРЕНО … ВЕСЕЛО!
за „Веселата вдовица“ на операта на МНТ под диригентство на Ванчо Чавдарски

Периодика: Вечер Датум: 08.03.1993

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
КОМПЛЕТНА ПРЕТСТАВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.12.1992

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ВПЕЧАТЛИВ ТЕАТАРСКИ ЧИН

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.12.1992

Автор: М. Мо. Категорија: критика
ИСПОЛНЕТИ ОЧЕКУВАЊА
за концертот на „екатерина велика“

Периодика: Вечер Датум: 01.12.1992

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
СОВРЕМЕНА МУЗИКА ЗА НАЈМЛАДИТЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.11.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ТРЕПЕТЛИВИ ИЗВЕДУВАЧКИ СТРУКТУРИ
за рециталот на Лидија добревска, пијано придружба јасминка чакар

Периодика: Вечер Датум: 17.11.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНТРОВЕРЗИ … НЕДОУМИЦИ … ПРОБЛЕМАТИЧНОСТИ …
за концертот на македонската филхармонија под диригентство на александар лековски

Периодика: Вечер Датум: 10.11.1992

Автор: Ален Хаџистефанов Категорија: критика
МАРСАЛИС КАКО ЕЛИНГТОН

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.11.1992

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВИРТУОЗНА ИЗВЕДБА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.11.1992

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ЗАНИМЛИВА МУЗИЧКА СРЕДБА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.11.1992

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
МЛАДОСТ И ИСКУСТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.11.1992

Автор: Димче Николески Категорија: критика
КВАЛИТЕТЕН ПОЧЕТОК
КОН ПРВИОТ ДЕЛ НА ФЕСТИВАЛОТ НА сериозната МУЗИКА ИНТЕРФЕСТ 92 ШТО СЕ ОДРЖА ВО БИТОЛА

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.10.1992

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
ОСАМЕН ЈАВАЧ
СКОПСКИ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.10.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НАСТАП СО СПЕЦИФИЧЕН ШАРМ
за концертот на македонската филхармонија под диригентство на јулио мариќ, солист: виолинист марко јосифовски - белград

Периодика: Вечер Датум: 28.10.1992