Наслов:

ВО ЗНАКОТ НА ПОЗНАТИ УМЕТНИЦИ


Издадено на: 31.07.1992
Автор: Викица Костоска
Периодика: Нова Македонија
Број: 16352 | Страна: 9

Програма:
Староцрквени руски напеви и композиции од Маринов, Ортаков, Чесноков и Бортњански; Дивертименто од Бела Барток, Кончертино од Стефан Гајдов, Концерт од Антонио Вивалди и Дивертименто од Жак Офенбах; Дела од Шуман, Рахманинов, Скрјабин и Николовски.
Учесници:
Хор на Московската патријаршија „Знамени распев“; Камерен оркестар на МРТ; диригент: Александар Анисимов, Белорусија; Михаил Хомицер – виолончело; Татјана Рубина – пијано, Русија
Забелешка:
Охридско лето

Клучни зборови:
1992 Александар Анисимов Антонио Вивалди Бела Барток Бортњански Викица Костоска Дивертименто Жак Офенбах Камерен оркестар на МРТ Концерт Кончертино Маринов Михаил Хомицер Николовски Ортаков Охридско лето Рахманинов Скрјабин Староцрквени руски напеви Стефан Гајдов Татјана Рубина Хор на Московската патријаршија Знамени распев Чесноков Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат