Наслов:

ЛИТУРГИЈА ВО СВЕТА СОФИЈА

ОХРИДСКО ЛЕТО

Издадено на: 15.07.1992
Автор: Викица Костоска
Периодика: Нова Македонија
Број: 16336 | Страна: 12

Програма:
Литургија по Св. Јован Златоуст оп. 41 од Петар Илич Чајковски; Дела од Брамс, Дебиси, Шопен и Лутославски.
Учесници:
Хорот на МРТ; диригент: Александар Лековски; Пијано дуо: Љупка Хаџигеоргиева и Евгениј Корољов

Клучни зборови:
1992 Александар Лековски Брамс Викица Костоска Дебиси Евгениј Корољов Литургија по Св. Јован Златоуст оп. 41 Лутославски Љупка Хаџигеоргиева Охридско лето Петар Илич Чајковски Хорот на МРТ Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат