Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
КОМПОЗИТОР И ПЕДАГОГ
СЕЌАВАЊЕ - СТЕФАН ГАЈДОВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.06.1992

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
НЕСЕКОЈДНЕВНО ДОЖИВУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.06.1992

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
ПРЕМНОГУ ЉУБОВ ДА ТЕ УБИЕ
ПО КОНЦЕРТОТ НА ФРЕДИ МЕРКЈУРИ НА ВЕМБЛИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.06.1992

Автор: Оливер Белопета Категорија: критика
СТАПИЦАТА Е ИЗБЕГНАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.06.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОНСЕРИСКО ДОЖИВУВАЊЕ
за „литургија“ на чајковски во изведба на хорот на македонското радио и телевизија, диригент Александар лековски

Периодика: Вечер Датум: 03.06.1992

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
ОСЦИЛАЦИИ И ДОСЛЕДНОСТ
ПО 21 МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.06.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЗАВЕСАТА ПАДНА!
завршија мајските оперски вечери

Периодика: Вечер Датум: 02.06.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНЦЕРТ СО ВИСОК РЕЈТИНГ
за концертот на македонската филхармонија под диригентство на оскар данон со солистите наум груберт и валери стефановски

Периодика: Вечер Датум: 27.05.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ШАРМАНТНА ОПЕРСКА ЕКИПА
вердиевата „травијата“ со оперска екипа од милано

Периодика: Вечер Датум: 26.05.1992

Автор: П.С. Категорија: критика
МУЗИКА НА АТМОСФЕРА

Периодика: Вечер Датум: 26.05.1992

Автор: П. Станоевски Категорија: критика
СУПЕРИОРЕН „ПАРАМЕЦИУМ“

Периодика: Вечер Датум: 26.05.1992

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
СЕКС, ДРОГА, НАСИЛСТВО И СТРАВ
ПО КОНЦЕРТИТЕ НА ЕЛЕКТРИЧНИ ОРГАЗАМ ВО КУРШУМЛИ АН

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.05.1992

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ПРОМОЦИЈА НА НОВАТА ГЕНЕРАЦИЈА
КОН ОТВОРЕНАТА ПИЈАНИСТИЧКА ВЕЧЕР НА ЕПТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.05.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СМИРЕНИ КАЖУВАЊА
за концертот на виолончелистката душка тасевска

Периодика: Вечер Датум: 19.05.1992