Наслов:

ВИРТУОЗНО ПО СЕКОЈА ЦЕНА

за концертот на пијанистот филип павлов од бугарија, во асистенција на флејтистот христо павлов на скопско лето 92

Објавено на: 12.08.1992
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9021 | Страна: 10

Програма:
Соната оп. 109 од Бетовен, Полонеза бр. 1 од Шопен, Соната оп. 1 бр. 1 од Прокофјев, Ритмичко движење од Владигеров, Расположение од Карпентер, Дивертименто од Рој и неколку минијатури за пијано и за флејта и пијано.
Учесници:
Филип Павлов – пијано, Бугарија
Забелешка:
за концертот на пијанистот Филип Павлов од Бугарија, во асистенција на флејтистот Христо Павлов на Скопско лето `92

Клучни зборови:
Скопско лето 1992 Филип Павлов Владо Чучков Полонеза бр. 1 Соната оп. 1 бр. 1 Соната оп. 109 Ритмичко движење Прокофјев Владигеров Бетовен Расположение Шопен Карпентер Минијатури за пијано Рој Дивертименто

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат