Наслов:

НАСТАП СО СПЕЦИФИЧЕН ШАРМ

за концертот на македонската филхармонија под диригентство на јулио мариќ, солист: виолинист марко јосифовски - белград

Издадено на: 28.10.1992
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9086 | Страна: 14

Програма:
Предигра „Сон на летната ноќ“ од Феликс Менделсон, Концерт за виолина бр. 1 од Макс Брух и Симфонија бр. 4 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Јулио Мариќ, БиХ; Марко Јосифовски – виолина, Србија
Забелешка:
за концертот на Македонската филхармонија, под диригентство на Јулио Мариќ. Солист: виолинист Марко Јосифовски - Белград

Клучни зборови:
1992 Владо Чучков Јулио Мариќ Концерт за виолина бр. 1 Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Макс Брух Марко Јосифовски Предигра Сон на летната ноќ Симфонија бр. 4 Феликс Менделсон

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат