Наслов:

КАМЕРНО МУЗИЦИРАЊЕ


Издадено на: 22.07.1992
Автор: Викица Костоска
Периодика: Нова Македонија
Број: 16343 | Страна: 11

Програма:
Дела од Брамс, Шопен, Дебиси и Лутославски; Сонати за виолончело и пијано од Бетовен, Брамс и Дебиси и Шест романски народни танци од Барток.
Учесници:
Пијано дуо: Љупка Хаџигеоргиева и Евгениј Корољов; Михаил Хомицер – виолончело; Јасминка Чакар – пијано
Забелешка:
Охридско лето

Клучни зборови:
1992 Барток Бетовен Брамс Викица Костоска Дебиси Евгениј Корољов Јасминка Чакар Лутославски Љупка Хаџигеоргиева Михаил Хомицер Охридско лето Соната за виолончело и пијано Шест романски народни танци Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат