Наслов:

СОЛИДНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА РАХМАЊИНОВ


Објавено на: 07.10.1992
Автор: Викица Костоска
Периодика: Нова Македонија
Број: 16419 | Страна: 13

Програма:
Симфониска поема „Танчарка“ од Кирил Македонски, Концерт бр. 3 за пијано и оркестар од Сергеј Рахманинов и Симфонија бр. 4 од Јоханес Брамс.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ермир Крантја, Албанија; Кемал Гекиќ – пијано, Србија
Забелешка:
Македонска филхармонија солист Кемал Гекиќ, пијано

Клучни зборови:
Симфонија бр. 4 Македонска филхармонија Кирил Македонски Концерт бр. 3 за пијано и оркестар Кемал Гекиќ 1992 Ермир Крантја Викица Костоска Симфониска поема Танчарка Јоханес Брамс Сергеј Рахманинов

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат